Nathalie

Nathalie, 25 år gammal gift nagelteknolog. Tvåbarnsmamma till två pojkar, Andrej(2 år) och Filip(5 månader). Detta är mitt liv i en blogg. <3

Recept - Pita med vitost och purjolök

Publicerad 2015-11-19 01:04:45 i Allmänt,

Många har frågat om receptet på mina fina och goda pita med ost och purjolök.. Jag har lovat att sätta upp receptet och här kommer det även om det tog mig lång tid att skriva det. Men har haft fullt upp hemma 😄❤️

Du behöver:

1 filodeg(brukar använda den som är till baklava, blir godast då
2 purjolök
8 ägg
1 stor rund konservburk med turkisk eller bosnisk vitost
Lite salt
Skånemejerier naturell yoghurt
Olja

Såhär gör du:

1. Olja en stor plåt och sätt ungnen på ca 225 grader
2. Hacka purjolöken i små bitar(bestäm storlek själv, jag brukar skära upp på hälften och sen hälften igen och sedan hacka en halv cm tjocka bitar) och häll i en stor plastskål
3. Krossa hela burken med osten ner i skålen och blanda med 4 ägg, en stor kaffekopp olja, salt efter smak(osten brukar vara rätt saltig, så var försiktig) och häll i en stor kaffekopp av yoghurten. Blanda allt tillsammans till en smet.. Den ska inte vara för vattnig och inte för tjock, utan lagom annars blir det väldigt torrt.
4. Ta en stor skärbräda(man kan också göra det på bord). Öppna filodegen och lägg ett ark på brädan och strö ut ca en halv handflata med röran lite överallt på arket, lägg ett ark över det första och gör samma sak med det arket och resten(sammanlagt 5 ark till varje rulle).
5. Rulla nu ihop(rulla dem luftigt)från din sida och uppåt(som när man gör kanelsnäckor).
6. Skär som kanelsnäckor i önskad storlek(var försiktig så dem inte mosas helt) och lägg ut dem på plåt som kanelsnäckor med innehållet uppåt.
7. Blanda 2 koppar yoghurt med 4 ägg med en gaffel i en skål och ta en matsked och häll över på varje "bulle"(försök hälla i dem och inte runt om. Det gör inget om ni råkar spilla utanför).
8. In i ugnen tills dem blir gyllenbruna ca 10-15 minuter(brukar aldrig räkna).
9. Ta ut och låt svalna lite. Jag brukar ta upp dem med stekspade eller osthyvel och servera varma/halvvarma/kalla.

And.. Voilá..

Supergott och väldigt enkelt när man väl lärt sig efter första gången. Vill man inte ha purjolök i går det bra att byta ut till en halv burk vitost istället för purjolöken.

Smaklig måltid! 

❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela